FREDAG!!Tentan är gjord... strumpbyxorna köpa inför dopet imorgon .... bolaget rensat..Liam sover!
Nu har jag satt mej i soffan med en kall mkt god öl och njuter av att slippa
tänka tenta och slippa att drömma om paragrafer om nätterna...
Jag tror det gick bra idag, känns som ett godkänt men även
om det inte skulle bli det så skiter jag i det just nu, nu är det
endast en myskväll med öl, vin och pyspys med henrik & tven.

Nej här kan jag inte sitta och slappa, ölen blir varm och avslagen!!

Imorgon är det dop som gäller, tur är väl att det inte är förän kl 16
så man hinner vakna *fniss*


LEDIG!!!

*

See ya!!

vilken jobbig människa jag är !!

Jag känner ju själv va jobbig jag är och hur jobbig jag kommer att bli...när det gäller det här med myndigheter bla !!
Jag kan ju inte låta bli ....jag brinner ju lite för att få rätt gentemot dom jävlarna !!!
Efter 4 månade rhar Lia mrätt till en plats på ett dagis .... dag 1 efter den här tidsperioden så kommre jag ju naturligtvis (som den jobbiga människa jag är) att överklaga detta som jag skrivit i et tidigare inlägg .... idag  kom jag springande med den stoa tunga lagboken (henrik var i andra sidan huset) ...HENRIK HENRIK ....(han är så less på mitt paragraf och lag TJATANDE).... HENRIK: enligt den och den paragrafen har lian rätt till dagis plats och i den och den paragrafen står det hur mkt kommunen kommer att få betala i skadestånd till staten och i den och den paragrafen BLABLABLA...jag kände ju själv att det är JURIST jag ska bli inte socionom .....rätt ska vara rätt !!

JA MEN NU DÅ ...... nu ska inte 3-3 modellen på jobbet få vara kvar ,, varför ??  ingen VET !!! å det gör mej så arg så at tjag skulle faktiskt kunna DELS ringa varenda tidning DELS ringa varenda myndighet som skulle kunna hjälpa till med detta ....BARA för att dom inte kunde komma med ETT vettigt svar .... DOM KAN JU GLÖMMA ATT DOM SKA KOMMA UNDAN MED DET HÄR ALLTSÅ!! ....problemet är väl att jag inte jobbar där för tillfället eftersom jag är tjänsteledig och pluggar till SOCIALKÄRRING...jag blir min egen fiende om 2,5år   HAHAHA .... jag brinner så för att rätt ska vara rätt så jag kommer väl sätta dit mej själv en vacker dag *fniss* 

var bara tvungen att skriva ett liiiitet inlägg om min ilska mot grums kommun IGEN !!
Jag återkommer nog snart igen i frågan!!!


Onsdag

På fredag är äntligen pinan slut. då är det tentadags och sen ska ja fira på kvällen ....jag vet inte vad det blir...förmodligen blir det nog säkert på hemmaplan med lite smått och gott att både hälla och stoppa i munnen ..... har man haft en sån här jobbig kurs som denna så är det verkligen värt att fira efter!!! 
Min vakna tid består nu i att plugga... minst 8timmar om dagen och då överdriver jag inte en minut ...jag tror det är mer faktiskt om jag ska vara ärlig men jag har turen och pluggar med en jättebra "pluggkompis" från göteborg ....vi sitter på skype och pluggar över internet ...... alltså det funkar skitbra men timmarna går så himmla fort bara :)

Idag vaknade Liam vid 9 tiden, vi gick upp pysslade lite käkade frukost tillsammans och sen kom Maria på besök vilket var jättekul!! Liam fick en jätterolig födelsedagspresent.

Jag tar mej friheten att lägga ut ett kort på våran mysiga fikastund...bara för att det var så himmla trevligt!! Det var skönt med en paus fr skoltänket och bara prata massa dynga om allt och inget ...

Å härnini stå på er!! Jag håller tummarna för att 3-3 ska få vara kvar!!
It's not over till the fat lady sings
GE ER ICKE!!!Uppdatering av Liams framsteg:
han har nu 3 tänder uppe och 2 nere...den 4 tanden uppe är påväg vilken dag som hellst. Han säger nu kaka och tärta ungefär 140 gånger om dagen och detta efter födelsedagskalasen vi haft för honom då såklart. imorse kastade jag några gamla kakor vilket han fick se och skrek KAKA....när jag stängde sopskåpet började han ju självklart grina.
Han säger: mamma, pappa, tårta,kaka, hej, *tänker, hmm*, muu (konstigt när vi har kohagen 10meter utanför huset, nje)....1 mening: kjhd fmnvuhn cvilsfk dmcv (jag har ingen aning om vad det betyder, återkommer i den fråga)
Han går allt fler och fler steg utan hjälp nu!!  kanske 8,9steg iallafall minst


Ha dä´

Grums kommun

Alltså ärligt talat .... ni som röstade på "alliansen" ...hur tänker ni nu...
Ta från dom fattiga ge till dom rika !
Dom lägger ner demensboende,det ska inte städas några lokaler i skolan längre och barnen ska inte
få bada lika ofta som förut ....precis som om skolbarnen fått bada mkt innan..vad händer då ... jo KEDJEREAKTION mina
vänner, hur ska badhuset kunna drivas runt om ingen kommer och badar .  
Det är på förslag att skolbarnen inte ska få mat i skolan på fredagar utan få sluta vid lunchtid.....
Min första tanke då var, stackars dom barn som inte får mat hemma utan faktiskt lever på maten i skolan.... stackars dom barn som inte har det bra hemma och måste sluta vid lunch tid så alla barn med bra hemförhållanden kan gå hem och äta......för många barn är skolan en tillflyktsort.  jag blir så arg när jag hör sånt här !!

grums kommun ska dra ner på förskolepersonal så att dom har flest barn per personal i sverige...alltså halå??

Liam har inte ens en dagisplats i januari som det ser ut i dagsläget .... ansökte i aug och dom har 4 månader på sig att kirra ett dagis ...Nu ska jag berätta en väldigt konstig grejj ... kommunen har ansökt om pengar från staten till att öppna ett dagis i slottsbron... får dom inga pengar kommer inte Liam att få någon dagisplats (det är enda chansen sa dom till oss) .

I lagen står det att dom är skyldiga att ordna fram en plats inom 4 månader...gör dom inte det så överklagar jag och då kommer länsrätten att bevilja min rätt till dagisplats vilket kommer att leda till att grums kommun kommer att få betala vite/skadestånd till staten.........alltså .....öööh     jag finner inga ord

Grums kommun  SKÄRP er !!!    

Det måste vara mer än en pappskalle som eldar pengar där nere!!!!  
Eftersom jag jobbat och jobbar inom grums kommun så vet jag också iallafall att på den kanten jag jobbar finns inga ekonomer så långt ögat kan nå .....  ska man jobba med pengar borde man va utbildad till det oxå....det är NOLL koll på hur man gör för att spara och driva verksamheten ....   jag säger inte att jag är någon expert av nått slag inom ekonomi men en hammock skulle klara det bättre !!!!

Finns det ingen plats åt Liam i januari kommer ni nog kunna få läsa det i en och annan tidning ...OOyes !!!

GRATTIS LIAM

Dagen började inget bra som ni kan läsa på föregående inlägg. Det blev bättre senare och liam blev piggare.
Besöken droppade in under dagen och Liam trivdes som fisken i vattnet.
Blev en jättebra dag idag men slitsamt      hihiMorgon paketi väntan på gästerna

titta vad jag har fått
Alva kom och grattade liam vilket vi & liam såklart blev jätteglad över !!
Liam är lite översejgiven här eftersom alva blev lite ledsen i ögatEn alldeles egen tårta ...... steg 1: ta försiktigt bort ljusetSteg 2: mosa sönder tårtan
Det enda han fick i munnnen var nog enbart ....ingenting  hahahhaha


Det blir aldrig riktigt som man tänkt sej

Idag är det en stor dag. för snart exakt 1år sen kom våran lilla guldklimp till världen...11:42 18nvember 2007.

Jag skulle varit i plugget idag till kl 13 men eftersom Liams moster ligger på sjukhuset fortfarande så tänkte jag och Liam att vi skulle åka in och överaska henne.... Jag vet att hon så gärna vill vara med när Liam fyller 1år men eftersom inte det går så tänkte vi åka in med en liten tårta och ballonger.....kan inte hon komma hit får vi ta kalaset dit...men så blev inte fallet...

Jag tog ledig från skolan, satt här i godan ro och käkade gröt tillsammans med liam..han var jättehungrig och efter sista sleven gröt så sa det *ulk ulk* och jag fick all hans gröt i mitt knä.......både han och jag satt lika chockade över händelsen och jag tänkte ungefär : jaha, det var den födelsedagen det!!

Någon tripp till syrran blir det då inte, Liam är alldeles blek men fick behålla vällingflaskan förut. Jag vågar absolut inte dra med honom in dit idag och självklart så kan jag inte begära det av honom *stackarn* som är dålig.

Vi får se hur det går under dagen efter han har sovit en stund..... 


HURRA HURRA idag är det din födelsedag !!!  

Jag sätter in lite bilder och grejjer senare.

Här har vi smygbörjat lite med kalaset....

DjurPLÅGERI


http://www.nwt.se/grums/article72349.ece

Det här möter jag när jag kliver utanför min dörr......

Kan ju säga att det inte känns så bra att bönderna här ute inte ens kan klara av sina djur. det gör
ont i själen att se dom små kalvarna nästan drunkna i leran..ja ni ser ju själva.
Nwt har varit ute och gjort en artikel om detta och det står om det idag. Tycker det är jättebra
att dom uppmärksammar det här eftersom anmälningarna inte hjälper

Farsdag

Grattis alla pappor på farsdag!!!
Idag blir dagen fylld med massor med tårta och firande.
ska först till min pappa och äta tårta. efter det bär det iväg
till Henriks pappa...
Liams pappa blev firad imorse  :D

Liam har också firat.....snälla R köpte godis åt honom
igår när vi var ocj hälsade på systeryster...
nu var det bara så att liam hittade denna påse imorse FÖRE
gröten......

återkommer !!

Vilken Hund Är Du?

Vilken hund är du?

Cocker Spaniel


Cocker Spaniel Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_516337&lpos=extra_0

Hittade detta test när jag var inne på denna blogg  http://princesse84.blogspot.com/  

Hård Dag!!

Hösten tar knäcken på en! iallafall på mej! Längtar till sommaren!
Tentan närmar sej med stormsteg också! 28nov är dagen D !!!

Idag har vi varit i stora staden karlstad & handlat en åkpåse, en bobbyCar,
doppresent till LillaAlva och farsdag presenter. det var en nödvändig tripp
& jag och liam blev hellt slut bägge 2.Liam sover & jag ska också ta mej en sömnlur på tv soffan nu en liten stund !!


Söndag

Igår överaskade vi Liams Moster med ett besök vilket var väldigt uppskattat. Hon hade orkat gå ända ner till kaffeterian vilket är en väldig prestation för en människa i hennes läge. Vi satt oss ner och fikade å myste!!

Idag var jag, Liam och henrik in till bergvik och köpte lite kläder. Liam fick en "kostym", en grå. Byxor skjorta & väst + en fluga då såklart!  ska prova detta på han imorgon, knäpper ett kort och lägger ut!
TIll mej själv hittade jag en klänning, den satt som ett  smäck och var jätte skön & fin!

Nu har jag precis tränat fördigt...45 minuter på crosstrainern ...alltid något eller hur ??
Bakat massor med bullar och det passar ju jättebra att äta så där efter träningen 
*fniss*

 


RSS 2.0