SommarLovet inlett

Idag hämtade jag liam på dagis kl 14 och nu är han ledig drygt en månad... skönt men ändå trist för honom som älskar dagis. Han var verkligen i sitt esse idag och skratta å härjade när jag kom så det var inte speciellt lätt att få med honom därifrån.  

Vi åkte direkt från dagis för att kolla på totte och zilla i kyrkan......   vi kom dit strax efter 2 och de skulle uppträda kl 15 så det blev en del snackande med folk innan.  Välvinne i kyrkan där det var minst 50 grader ställde vi oss långt fram mot en vägg för att inte vara ivägen för ALLA barn-...... Liam tyckte det var jätteroligt, han skrattade och dansade när de sjöng :)  ... blev dåliga bilder tyvärr men här är ett smakprov

När vi kom hem åkte vi ner till stranden för att kolla läget och possitivt överskad blev jag när jag kom ner å upptäkte att vattnet var VARMT!!  Liam badade som fan och ville helst inte gå upp. Så imorgon har vi planerat, jag och liam att vi tar våran picknick korg och våra solstolar och åker ner till stranden för att må ritkigt ritkigt gött!!! Ni är välkomna ner om ni inte har annat för er !!!!


Väl hemma med pyjamas på och snuttefilt+napp i behåll så satte vi oss för att kika lite på traktorer på youtube...... alltså barnprogram funkar inte innanför den här dörren ...fööör tråkigt men traktorfilmer verkade gå hem eller vad tycker ni??   jag kan säga att vi fick slita honom från skärmen när det var dags för sängen!!

Ne nu mitt folk ska jag elda ...... i detta hus eldar vi för att få varmvatten och VÄRME.....  det är nästan 30 grader härinne så NEJ ikväll eldar vi för att få lite varmvatten och värmen  får vi  på köpet  

Ny dag Nya tag

Idag har det varit riktigt riktigt varmt, skönt?   mjo men värmen suger fett för en gravid tjock kvinna haha 

Först måste jag berätta att jag fick VG på tentan jag skrev .... VIHOOOO!!!  så skönt att inte ha eftersläntare som ska göras om!!  Nu kan jag släppa termin 3 och koncentrera mej p återmin 4 efter mammaledigheten!! 


Idag åkte jag in till bergvik och köpte lite sommarkläder vilket jag inte direkt hade gott om kan jag säga....gjorde en tabbe bara ......köpte ett par skor i strl 38, dom passade jättebra kl 9:30 imorse ....dom krypmte mer och mer under dagen och nu är dom för små ..... aaah trist, så nu får jag åka in å köpa nya skor i en större strl....dom kosta 100 spänn så jag överlever men ändå ... lär ju inte gå å lämna tillbaka skiten nu heller.  jaja!!!

Imorgon ska vi gå å kika på totte å zilla i solbergskyrkan... spännande & detär tur man har barn i ett sånt här läge för vem vill inte se totte å zilla? 

phju!!!

Har sjunkit ner i soffan efter en lång dag...Solen har lyst dock bakom stackmåln en fläckvis men det har bara varit skönt. Jag och Liam åkte till ica imorse sen har vi bara varit hemma...... Liam har komit in i en liten trotsperiod tror, han har kort stubin och blir ledsen och irriterad över det mesta.... går väl över antar jag?

Liam har en vecka kvar innan sommarlov vilket jag skulle tro inte är tills han belåtenhet för han älskar verkligen dagis just nu!!  


Jag ska spy av mej lite nu tänkte jag ......

har märkt att jag mer och mer sällan berättar hur det är.... om jag har ont , om jag är trött eller om jag helt enkelt inte mår bra ...... ingen mår bra varje dag från morgon till kväll så är det ju och jag anser inte att man måste gnälla om det till omgivningen heller men ibland behöver man spy ur sig all skit vilket jag aldrig gör längre. Om jag har behovet av det eller inte vet jag faktiskt inte ....kanske ibland...... men ska man vara lycklig varje sekund bara för att man är gravid?  ibland kan jag känna att man "ska" det . Människor förväntar sig att man är det helt enkelt, inte alla men vissa.  Jag ska inte skriva för mkt här men vissa dagar är jag sliten och  jag hade önskat att bli lyssnad på istället för att va tvungen lyssna lyssna lyssna .......jo tack som (inte) frågar men jag mår UTMÄRKT..... skulle jag säga annat skulle det inte lyssnas på svaret ändå så......




// fröken hormon

Vädret !!!!!! YES!!!!

I morgen
21.06.2009

Regn 17°Flau vind, 1 m/s fra nord-nordøst

Regn. Flau vind, 1 m/s fra nord-nordøst. 10 mm nedbør i døgnet.

Mandag
22.06.2009

Klarvær 20°Svak vind, 3 m/s fra sør-sørøst

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sør-sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
23.06.2009

Klarvær 24°Flau vind, 1 m/s fra nord-nordøst

Klarvær. Flau vind, 1 m/s fra nord-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
24.06.2009

Klarvær 25°Svak vind, 3 m/s fra øst

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra øst. 0 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
25.06.2009

Klarvær 26°Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Fredag
26.06.2009

Klarvær 26°Lett bris, 4 m/s fra øst

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra øst. 0 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
27.06.2009

Klarvær 26°Svak vind, 3 m/s fra sør-sørvest

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sør-sørvest. 0 mm nedbør i døgnet.

Søndag
28.06.2009

Klarvær 26°Lett bris, 4 m/s fra nordøst

Klarvær. Lett bris, 4 m/s fra nordøst. 0 mm nedbør i døgnet.

Mandag
29.06.2009

Klarvær 27°Svak vind, 3 m/s fra sørøst

Klarvær. Svak vind, 3 m/s fra sørøst. 0 mm nedbør i døgnet.

     

Hämtat fr www.YR.NO

Midsommar



Hoppas alla mina läsare har haft en underbar midsommar!

Våran dag igår då.   .   .  

Det var fint och soligt när vi klev upp vid 8 så vi gjorde oss iordning för en tur till mariebergsskogen där det skulle firas midsommar kl 12.  Vi kom dit vid 10:30....vi och många andra småbarnsföräldrar som ville titta på djuren och har det mysigt innan allt ståhejj skulle dra igång. Kl 12 slog vi oss ner vid ett bord ute i solen vid reasturangen för att käka lunch. Liam åt pannkakor och vi käkade nån smörås av nått slag.....jättegott och verkligen, verkligen helt underbart!
Vid den tiden hade inte allt folk hunnit komma än så vi hade det riktigt skönt och satt å mös en bra stund innan vi tog promenaden förbi midsommarstången och lyssnade lite på musiken och tittade på dansandet ..... vid det här laget var Liam jättetrött och mätt efter alla pannkakorna så vi åkte hem och var väl hemma runt 14 tiden.

När vi kommit hem och Liam vaknat efter sin lunchLur så tog vi 4 hjulingen för att plocka blommor...klart liam skulle ha 7 sorters blommor under kudden så han kunde drömma om sin blivande fru.  

Vi började förbereda maten och efter en stund kom pappa, ella och systeryster....vet inte om det var dom som drog med det dåliga vädret men vi hade verkligen haft solen på oss hela dagen men sen bröt regnovädret lös och grillen fick stå under tak vilket iof gick lika bra ..... nej vi trotsade faktiskt inte vädret för att det var midsommar utan vi käkade maten inne med tända ljus istället.  Det var en helt fantastiskt trevlig kväll som vi (jag henrik och systra) avslutade med filmen -vi hade iallafall tur med vädret igen ....ger denna film 10 solar, helt klart min sorts humor!!!

Sammanfattningsvis så tror jag faktiskt att det här var den bästa, lugnaste, roligaste  midsommar jag varit med om! 

Nästa midsommar har vi 2 barn att ta med till mariebergsskogen :)  *längtar*

Lördag?

Idag har jag haft helgkänsla i kroppen ... konstigt för Liam har varit på dagis och henrik har jobbat.  

Förmiddan  kall och lite smågrå men solen lyckades ta sej fram ur målnen framåt eftermiddagen iafall vilket var sköööönt!!!

Hämtade Liam vid 14 tiden som för den delen hade sovmorgon till 8:30 imorse .... trött stackarn (somna kl 18-19 igårkväll)... så efter ha kört en super seg och trött men ändå glad unge till dagis så åkte jag hem till en städ dag vilket var mindre kul såklart!   min rygg hade behöft bett Henrik om städningen men jag hade  inte mage att be honom. Han står fortfarande och målar på våra utemöbler efter en lång dag på jobbet .....möblerna ska bli vita hade vi tänkt. . . . blir nog fint !!

Idag höll jag på å köra över en hund oxå .....  Ella har 2 små hundar (ca 20*25cm i storlek. höhö)  som var på gården och förmodligen hörde dom mej när jag kom med bilen uppför backen så dom skulle springa och möta mej ... jag kom inte fort .  Men hundar utan trafikvett spelar inte det någon roll ....ena hunden försvann under bilen och jag funderade på om middagen var ordnad ... men icke, fram kom det en hund som inte var platt och hade inte heller hjulspår över ryggen (phjuu) ......kanske sprang han imellan däckmönstren?    *fniss*  

Ser fram emot morgondagen då jag får finbeök här på gården... ska bli astrevligt dä!!!   

Imorgon eftermiddag ska jag till Bvc med Liam igen... 1,5 års kontroll och jag får ta upp hans eksem  igen som jag var iväg med för ca 2 veckor sen. Det blir inte bättre trots 2 veckor med kortison salva och mjukgörande ... .det är ett evigt smörjande. Liam kommer till och med själv med tuben emellanåt och säger -  smöjja..... ja liam vi ska smörja din hand om det känns bättre så.... det gör ju ont i sprickorna,,,, stackars lilla guldklimp!!!!


Ne nu blir det lite Sims 3

Måndag

Hösten är här .... eller den var här under en kort period idag men ikväll är det verkligen skönt ute!!   Har varit hemma hela dagen förutom en kort visit till Grums.  Syrran sov i stugan och pappa sov också här så jag och LIam tog en tur med 4 hjulingen för att säga godmorgon till alla glada i förmiddags.

På fredag är det midsommar och jag ser verkligen fram emot detta.  Det ska bli mysigt nu när Liam är lite äldre och uppskattar saker och ting lite mer.  Äta gott...massor med jordgubbar och en tur till borgvik om vädret tillåter ....regnar det är inte det hela värden heller för då blir det grilla under tak och altanen är stor så det blir inga problem att ställa midsommarstången där   :D . .

Vad ska ni ha på erat midsommarbord???  Sill, potatis ???





ibland är det "bra" med regn

Igår var det som utlovat jordens regndag...  jag och Liam planerade en tur till ikea, köpa lampor till rummen eftersom vi lånat pappas. Så efter Ikea promenaden fick Liam sej en potta..... ja den står där nu iallafall så får han väl använda den när han känner sig mogen.

När vi kom hem så mös vi mest hela dan faktiskt.   Vi målade teckningar, lekte, la pussel och bara umgick så som man bara kan göra inomhus när regnet öser ner ute.  

Som ni vet är liam en motorfantast så när vi är ute på gården vill han bara åka åka och åter åka på diverse maskiner.

Ne vetni,  nu ska jag göra deg till pizzan.......


25+4

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 11 jun 2009.

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Lör 19 sep 2009
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.








En tripp till årjäng...

Ikväll åkte vi en sväng till Årjäng, hade nämligen hittat en vagn på blocket för en billig 1450r peng. En syskonvagn för ett mkt bra pris som lätt gick in i bilen. Dock ngt använd (såklart) men fullt duglig för våran lilla familj. 



Snyggt raggaråk från årjäng eller hur ??

Sol, vind och ..nananaaaa

Hej !
Nu var det ett tag sen sist igen, så jäkla dålig på att uppdatera bloggen. Sitter iallafall här med min mage och min kaffekopp och funderar......

Måste berätta lite vad som hänt sen sist.  
Börjar med att berätta om en mysig men dock kall picknick vi hade på jobbet förra veckan. Vi träffades i grupplokalen som föresten är ritkigt ritkigt fräsch och nyrenoverad och inredd av  riktiga mäster designers! Därefter bar det iallafall iväg till jättesten för litte kubbspel och picknick,,  hur mysit som helst. Pallade dock inte lika länge som jag hade önskat så jag åkte hem och sjönk ner i en mjuk soffa med en kopp te för att tina upp  *hihi*  

I fredas hade vi sista redovisningen för denna terminen och jag är supernöjd tillskillnad från de andra redovisningarna som vi inte lyckats med något vidare enligt mej...men träning ger väl färdighet va? Kul var det och jag tror resten av klassen också tyckte det!  Efter plugget gick några av oss ut och käkade mat som avslutning...för mej var det ju sista gången i denna klass vilket såklart kändes lite vemodigt men sånt är livet! De här 2 terminerna jag gått nu efter mammaledigheten har gått i en rasande fart och jag har verkligen tyckt det varit askul (förutom nu mot slutet)....kan kan tänka mej bli kvar innanför de där väggarna ett bra tag till!! 

Sjukskriven
Imorgon ska jag till doktorn och hoppas hon tar mej på alvar för detta är inte kul alls.....ja, hon kan inte göra ett skit åt det men jag pallar ju inte att jobba helt klart.

Nu blir det lite mat innan Liam ska hämtas fr dagis ...  återkommer

Bakdag


Idag har vi gjort sockerkaka   :)








RSS 2.0