Ibland ....

Kanske specielt på sommaren så undrar man vad man "ställt" till med.....  Det kommer tillfällen då man önskar man inte hade något ansvar för någon och kunde sticka ut å festa och härja utan att behöva tänka på någonting överhuvudtaget!! 
Självklart är inte Liam eller lillbäsen i magen oönskade överhuvudtaget och jag är jätteglad över min familj, mitt vackra hem och min tillvaro men ibland önskar jag att jag inte hade något ansvar......ja ni förstår säkert för de flesta känner nog så ibland. 

Idag skiner solen vilket den inte gjort specielt mkt den senaste månaden och jag, henrik, Liam och fåglarna har varit ute precis hela dagen.  Vi har faktiskt röjjt upp i växthuset som inte varit använt på en tid ...guuuud vilket jobb det var men nu är det fint!!   Pappa har pysslat med det ena å andra han med MEN så kom han på här på kvällskvisten att han skulle ta båten och åka ut å fiska ...åååh va skönt,, inte nog med det så ringer han efter någon timma och vill att jag ska komma ner till sjön med ett korvpaket och ett par coca flaskor vilket jag självklart gjorde....  det var bara det att i just det ögonblicket när jag lämnade över hans picknick som han skulle ta med sej till en ö där han skulle träffa annat folk och ta sej en grogg eller 2 med så kände jag att jag verkligen längtade efter att få göra något sånt.....Bara komma på att jag skulle dra iväg och släppa alla måsten, vakna dagen därpå och inte må alls bra men ändå känna att jag hade haft en trevlig kväll med några vänner och en spritflaska....   jaja min tid kommer väl igen den med antar jag!!!   

Men just nu består våra dagar endast åt att pyssla på gården, pyssla inne, laga mat, plocka disk, tvätta, sova, äta och skita.....om & om igen ....... men en sak....  jag älskar det här livet på den här gården med den här familjen i det här huset... så vad gnäller jag för egentligen ??     

vad har hänt?

det har regnat .....  det var 50 år sedan det regnade så mkt i juli som det har gjort iår  :(   

Vi har varit på Kålmården, jag Henrik och Liam vilket var mkt mkt trevlig... vädret var supernice och det var så himmla skönt att komma iväg lite. Åkte en onsdag morgon och kom hem tors kväll så 2 hela dagar spenderade vi på kålmården och en natt på hotell (jobig natt med 30+ på rummet *jisses*). 

Vi hade planerat en tur till sommarland och sunne vattenland men vädret håller sej inte riktigt på vår sida så vi skiter i det iår. Jag är inte jätteledsen över det då jag blir rätt trött av noll och ingenting nuförtiden....  För Liams del spelar det nog inte heller någon roll för han trivs väldigt bra här hemma dock ute då förståss och då spelar inte vädret någon roll .....   att hälsa på morfar i ladugården där han har sitt egna lilla sågverk är riktigt kul eller att springa upp och hälsa på i husvagnen är inte helt tråkigt det heller.   


Har blivit en tur till mariebergsskogen mellan skurarna oxå med farmor & tony....kul kul !!   


Ja det är ungefär det vi spenderat våra dagar med faktiskt...................

Dä kärlek dä!!

- Mamma...

- Ja, hjärtat?

- Älsker dej!!!

- Mamma älskar dej också!!Regnet bara öser ner!!

idag vaknade vi inte förän kl 10.....  KL 10!!! och jag hade en tid i stan att passa kl 11 ....hur i himmelriket kan man försova sig till den tiden ....   hoppade ur sängen och rusade in till Liam som var helt väck för att leta reda på några kläder i garderoben. Det tog ett tag innan Liam verkade fatta att det var morgon haha!!     efteren stund la han sej iallafall bredvid papps i sängen och kikade på tven för att försöka vakna till ..... Jag däremot kastade in tandborsten i munnen och efter det var det bara att åka OCH jag hann!!  

Liam har komit in i en liten trotsperiod vilket inte är sådär jätteroligt men det är bara att vara nöjd över att henrik är hemma och har semester nu så man slipper ta skiten själv!!    Det hör väl till eller hur ?    


Japp som sagt, Henrik har semester och jag känner för första gången under graviditeten att jag är gravid. Har inte haft tid att varken känna efter eller tänka så det är kanske dags att börja förbereda sig lite nu för det är ju trots allt bara drygt 2 månader kvar !!  Allt känns just nu väldigt bra med det mesta. Det är skönt att vara hemma med familjen och få lite lugn och ro.... bara göra det vi känner för och inte planera för mkt...... Ryggen går hyfsat bra, jag klarar just nu av det jag vill och måste göra....  

På lördag blir det MOTORDAG i borgvik och Liam kommer förmodligen stormtrivas,, han som ÄLSKAR maskiner och Tony har lovat att det ska komma flera traktorer som kan köra runt på honom och andra traktorälskande barn eller vuxna hahahah!!  tråkigt om det regnar bara ...menmen tur det finns regnkläder!!!


Ne det var en massa dravvel om ungefär ingenting det!!! 

PoolBad och bryggbygge

Man orkar knappt vara ute i denna värme men det är bäst att passa på nu för det väntas oväder i grums som ni kan se här.....

 morgen
03.07.2009

Kraftig regn29°Svak vind, 3 m/s fra nordvest

Kraftig regn. Svak vind, 3 m/s fra nordvest. 20 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
04.07.2009

Regnbyger21°Flau vind, 1 m/s fra nord-nordvest

Regnbyger. Flau vind, 1 m/s fra nord-nordvest. 16 mm nedbør i døgnet.

Søndag
05.07.2009

Delvis skyet22°Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst

Delvis skyet. Lett bris, 4 m/s fra sør-sørøst. 1,3 mm nedbør i døgnet.

Mandag
06.07.2009

Regn17°Lett bris, 5 m/s fra sør

Regn. Lett bris, 5 m/s fra sør. 11 mm nedbør i døgnet.

Tirsdag
07.07.2009

Regn17°Lett bris, 5 m/s fra vest

Regn. Lett bris, 5 m/s fra vest. 7 mm nedbør i døgnet.

Onsdag
08.07.2009

Regn17°Svak vind, 3 m/s fra øst-sørøst

Regn. Svak vind, 3 m/s fra øst-sørøst. 4,1 mm nedbør i døgnet.

Torsdag
09.07.2009

Regn17°Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst

Regn. Lett bris, 4 m/s fra øst-nordøst. 5 mm nedbør i døgnet.

Fredag
10.07.2009

Regn19°Lett bris, 4 m/s fra sør

Regn. Lett bris, 4 m/s fra sør. 2,6 mm nedbør i døgnet.

Lørdag
11.07.2009

Regn19°Lett bris, 4 m/s fra nordøst

Regn. Lett bris, 4 m/s fra nordøst. 2,2 mm nedbør i døgnet.


Förmiddagen idag var något tråkig för både mej och Liam men det ändrade sej ganska snabbt när vi följde med papps ner till sjön för att kika på honom när han fortsatte med båtbryggan som ska bli klar under helgen. Självklart hjälpte ju både jag och Liam till så gott vi kunde och bra blir det hellt klart!!  Så eftermiddagen bestod av att bygga brygga och bada, Jag får väl erkänna att jag och Liam mest badade hela tiden *fniss* .   

Efter några timmar åkte vi slitna hem och Liam lyckligast i hela universum som fick åka traktor hem med morfar :)  .  När vi väl komit hem och fått i oss lite mat så kunde vi inte låta bli poolen som henrik köpte häromdagen. Kruxet har under ett par dagar varit att vattnet hållit ungefär 0 grader men idag var det äntligen badvänligt ...GÖTT!!!   

Tänk om gammalmormor eller någon annan gammal släkting som gått bort för ungefär 100år sen ... pappa har berättat om när de köpte en traktor här på gården, det var ju så onödigt tyckte gubarna här som arbetade och vad i helsicke skulle de göra hela dagarna nu då när allt arbete skulle gå så fort? Dom anväde traktorn så lite som möjligt och bar och slet hällre än att använda den......  Liiite skillnad från nu det,  nu orkar man inte ens promenera ner till sjön som ligger 300 meter från huset för att bada utan tar ju självklart 4hjulingen med kärra som man kan lasta full med badprylar och inte nog med det vi har dessutom en pool i trädgården som stöd för när vi inte orkar sätta oss på 4hjulingen för att åka ner till sjön å bada ......  det är nog en hel del släkt som vänder sej i graven just nu!!!!    


Nu blir det lite chickenbits och strips i väntan på att min kära sambo ska sluta jobbet *suck* han jobbar över nästan varje dag nu....hmm vänstrar han tror ni?    


Bye

RSS 2.0