Ibland önskar man att man hade förmågan att förändra världen

Har nu suttit och läst två bloggar idag från samma arbetsplats som säger samma sak..  - Jag har jobbat 2 dagar men det känns som det dubbla, jag är helt slut!!!  för några veckor sedan läste jag på samma bloggar typ : jag har nu jobbat min sista dag på 3 och har nu 3 härliga lediga dagar innan jag börjar igen!  osv osv osv

När man har jobbar i många år på samma arbetsplats och börjat på detta ställe när situationen såg som sämst ut men "slutade" där när allt var väldigt bra så med ett schema som sa jobba 3 dagar va ledig 3.....helt underbart. En grupp som hade mycket idee´r och igentligen inga motstånd iallafall inte inom gruppen......Det tog endast ett par veckor att förstöra denna underbara arbetsgrupp och den är nu påväg tillbaka till en grupp med utbrända människor, hög sjukfrånvaro och vårdtagare som knappt ser röken av personalen.


Vad hände?   Vart gick det fel?   Tror dom härliga högsta hönsen verkligen att dom kan tjäna pengar på att dra ner på resurserna och personalen ... nej, försök hitta kompetent folk till omorganisationerna istället för att plocka skiten på gatan !!!    en alkholiserad A-lagare skulle lösa problemen bättre!! 

Jag är sur på regeringen som ska satsa på barnen och de gamla men istället satsar på höginkomsttagar packen!!!

Hur vore det att sluta vara så dumsnål och försöka spara pengar på riktigt istället???   

Idag ska jag ...

* Köra Liam till dagis
* tvätta
* städa bilen
* packa en låda
* baka Marias godaste tekakor
* Hämta Liam
* Äta
* Mysa


Liam är förkyld, snorig sen i söndas men ingen feber än så idag fick han åka till dagis. Ni skulle sett honom, jordens lyckligaste unge blev det när vi kom dit. Han tjoa och jag hann inte mer än att ta av han skorna så var han borta...fick väl försöka springa och jaga han där så han fick av sej sina ytterkläder.... han är tokkär i dagis!!

Dagens bravader

På förmidagen idag har jag faktiskt pluggat, börjat med hemtentan och det var en stor sten som lättade måste jag säga. Det är jobbigt att ha sånna saker hängande över sej men nu är den påbörjad och det känns mycket bättre!! Problemet just nu är hur i hela friden jag ska få ner texten till max 5 sidor .... har redan skrivit 1 sida och jag ska skriva om ca 6 begrepp varav 1 är avklarat .....hmmm får fundera lite på det där .....   Nu sitter ni förmodligen och tänker, LINDA det är lördag!   - mm säger jag då, men jag ligger efter efter Liams förkylningsvecka och har nu hotat hans far att det är hans tur nästa gång att ta VAB ...

Ja, jag måste berätta...  På Henriks jobb skulle dom sparka omkring 40pers. Vi var rätt säkra på att henrik skulle få gå eftersom han inte varit där mer än ca 1 år. MEN hör och häpnad han fick vara kvar  JEJJ!!!  Känns så jäkla skönt!! Jämt liiite svårt att få tag i ett nytt jobb i dessa tider!!   

Skulle ha varit på ljusparty hos min goa vän ikväll men jag fick ett sms om att hon är sjuk så det blev inställt.  
Istället för ett mysigt ljuskalas så drog jag med min familia till ikea, shoppade lite sängkläder och nya täcken.  Har duntäckte nu, inte direkt härligt att sova under det längre efter allt som varit på tven....  Vi kikade även på en tvbänk och har väl i stort sett bestämt oss för denna som passar bra i färg till högtalarna och är dessutom snygg...blir nice på nya placet det!!

TOBO Tv-bänk

Med denna bild avslutar jag bloggen för idag och ska springa till köket för att göra en räksmörgås!!

See Ya

Flytta

Jag är just nu inte så bra på att blogga. känner ingen motivation direkt. Dagarna går, går och åter går utan att någonting blir gjort.

Vi ska flytta från ett paradis till ett annat nu i maj. Vi ska ta över pappas hus som är för stort för "lilla" honom. Jag trivs så fruktansvärt bra här med både huset men framförallt J och C, våra grannar och hyresvärdar som är värda mer än guld.....Det är sällan man träffar på så fruktansvärt goa människor faktiskt!!

Så med andra ord är det med delade känslor jag flyttar härifrån. Samtidigt som jag älskar att bo här så är sundserud inte fy skam heller kan jag säga .... ska lägga ut lite kort längre fram....  !!

Första kartongen är redan packad. Det är lika bra att röjja undan sånt man ändå inte använder.....Julgardinerna lär jag tillexempel inte behöva innan vi flyttar.


Liam. han börjar så smått komma tillbaka till sitt vanliga jag igen. Det är ett par veckor sedan han var sjuk nu men det är först idag som han var "Liam" när jag lämnade honom på dagis. De andra dagarna, dels förra veckan och denna måndagen har han varit mammig och inte riktigt velat vara där. men igår lättade det lite och idag rusade han iväg så fort han fått av sej ytterkläderna. . . . LillBusen som idag blev 15 månader!!See Ya


i en snöboll

Har vi varit nu i en vecka ungefär. Liam blev frisk igå lördag efter en veckas feber, snor och hosta med halsont och matvägran. Nu är han tillbaka till sitt vanliga jag igen. Ett litet matvrak med glimten ständigt i ögat :).
(det blev tyst förut, när jag gick och tittade hittade jag honom i godspåsen). Jag och Henrik har också varit förkylda docj inte så kraftigt som Liam men ändå ...  det har varit nog så mkt så att jag bara inte haft energi til latt blogga på ett tag.

Det har inte hänt så mkt denna veckan.....isolerad i en snöboll med en snorig unge. 

Liam och Henrik som just nu håller på att köra snö vilket är superkul!!
Vem av dom som har roligast vet jag faktiskt inte  :D

Tänk va glad man kan bli bara någon tar fram kameran :)


RSS 2.0