kräftkalas

                 
Liam & Alva
var väl förberedda för detta kalas



 
Alla åt & åt & åt





Det ligger till såhär att ja ska byta blogg nu ....  är fruktansvärt less på denna sida.
Har massor med fler bilder att visa men eftersom hela skiten ballat ur så funkar
det inte......

Utmaning

Måste ju självklart utmana Malin här nu då eftersom hon viker ut sej i sin blogg med ett kort som är 20 år. 
jag lägger ut ett kort som är nästan 20 år gammalt. Ni kan själva se på tapeten bakom
att detta inte är ett förfalskat kort.   :D




Utmana mej!!
Har du en gammal bild på dej själv att
publicera på din blogg??

fredag

Idag gick jag upp aldeles för tidigt ....6:15 ajajaj ....  
Liam har sovit hos mormor å morfar å mysy med dom hela dan medans ja å henrik varit på plugget/jobbet.
Måste säga detta att det känns jäkligt bra i skolan, klassen är bra å basgruppen ja hamnade i känns oxå jättejättebra !!!
Jag vet ju att det kommer tunga ämnen å ja vet att skolan kommer kännas pustigt ibland ...  därför är det kul å kunna skriva nu att det känns bra!!

Efter plugget blev det möte på sjukhuset ...det är massor med strul kring syrran och alla rutiner ...lång historia som pågått i så många år nu ...... vi kände alla 3 ...alltså mest syrran men även jag & rolf som är hennes närmast anhöriga....nu får det vara nock ...måttet är rågat !!
Möte med avd chef för avd blev det .....  i stora hela talade vi väl om för henne att vi är i kontakt med socialstyrelsen nu & har dom bakom ryggen & att från och med nu är det hon som chef , ansvarig läkare med personal som tarå följer lite lagar å regler finns...punkt ...inget mer jidder inget mer haffsande ,, inga mer svek !!! 
Kändes jävligt bra efter mötet!! ...nu gäller det bara att ta reda på lite mer exakt vilka regler å lagar dom ska följa så man vet vad man ska ta upp på vårdplanderingen som kommer att bli här inom kort.

avslutade dagen med att åka ut å snosa på Liam å där väntade en smörgåstårta som ...håll i er nu .  Den vägde faktiskt 10kilo.  tog tyvärr ingen bild på den men ja snodde en anna fr google så ni kan dreggla lite    hihihi 







I morgon blir det






Fortsatt trevlig hälj !!!

Idag är en Ny dag som alla dagar

Idag är det tänk att jag & Liam ska åka in till syrran.
Liam ska sova hos morfar idag. . . .
känns som en förjävla stressig dag idag tyvärr MEN jag har tänkt sätta
mej emot denna stressdag. Just nu sitter jag i lugn å ro, dricker mitt morgonkaffe
& äter min morgonsmörgås haha.
Borde packa åt liam, laga midda som ja annars inte kommer hinna göra.
plugga, kirra håret å sminket  hahahah & en hel del annan drös grejjer.....
asch ja hinner!!  eller inte men skit samma då. det enda ja igentligen måste hinna är att åka till 
syrran, hon har fått en till blodförgiftning nu å mår inte alls bra. då är det ju självklart hon som kommer i första hand & resten får lösa sej.  

ne men hela dagen går oftast bort när vi åker in till syrran ... men som pappa sa igår,
kom när ni kommer ....ååå skönt där släppte en stor sten ingen tid där att passa!!  ja kan komma kl 21 med en sovande bebis om ja vill å inte hinner före....därför har ja bestämt att ja inte ska stressa!!
 
Jag är rädd för att min son börjar bli som sin mor ....ett jävla gnäll hela tiden å surt är det.
Jag insåg imorse när vi var på ica ....han är rastlös...på möran & igår var han jättegnällig å sur ...så fort vi klev in på affären så han fick prata å titta lite på folk så blev han asglad....hmmm har vi en blivande stand-up comiker i familjen må tro?? ...han försökte tillåmed få kontakt med mjölkmnannen som stog bakom mjölkdisken å hängde.

ne kaffet börjar sina i koppen min.
Dags för lite sysslor .  

Jo föresten, ryggen & nacken ....den är som han sa att den kommer vara stel & trött. Men själva nackspärren är iallafall något bättre. Det kändes inte bra å köra bil å sådär men ja känner abolut att det är på bättringsvägen ....GöttMos dä´


jag tar å sätter punk här    .


Ny dag nya rutiner

Igår var första skoldagen på andra terminen av 7. Allt kändes absolut hellt okej. kändes så himmla skönt att "min basgrupp" verkar så himmla goa å snälla. Kändes som jag var väl förberedd (hade ju tjuvbörjat plugga lite hihi).
Ja,  vad ska man säga mer. jobbigt åt skallen var det. 40-50 nya ansikten i klassen & en hel del information...vem blir inte trött av det ?

idag.  har ja varit ledig ...eller nja ledig å ledig ...så här ligger det till.....när man pluggar till socionom har man ofta få lektioner & få dagar, självstudier & grupparbeten är det som man gör mest och det är inte schemalagd tid .  Ibland skulle det nog vara bra. Men självdisiplinen har det aldrig varit några problem med så det fixar sej. Har alltså plugga på min lediga dag idag  =).

NU ska ja klaga ....ne det ska ja inte , jag ska berätta hur ja mår
Imorse vakna jag efter en hel natts sömn (liam sov fr 20-8) fast ja gav han flaskan i sömnen vid 23 så ja ksulle få sova inatt hihi. ....  jaja i vilket fall som helst, jag vakna å kunde knappt ta mej ur sängen ...jo det är sant !!
Nackspärr ifrån skulderbladet upp ända i nacken ...alltså det kallar ja smärta ....  å inte nog med det, att ta upp Liam, klä mata å leka med honom  AAAAJ.
Ganska snabbt ringde jag carlings som faktiskt hade en tid idag.
Väl där så berättade ja att ja hade lite scolios å lite problem .... hihi liiiite bara
under 45 minuter hörde ja honom säga ojojoj  ungefär 10 gånger emellan det sa han: ja här var det en knut å här å här å här åhär ....4-5 st i nacken å en drös nerver utmed hela ryggen som låg i kläm å ställde till problem i både armar axlar, nacke å rygg .....nja sa han ...det här är nog inget vi kan fixa på en behandling.... visst nackspärren kunde han grejja å lite knak å brak blev det ....HANDLEDEN ...ja glömde berätta om handleden ...han börja gå igenom armarna å KNAAAK BRAK Å GNISSEL ......AAAAAAAAAJJJJJJJJ han börja skruva på handleden ...å ajaj här hade vi visst en skada sa han...MMMMM  skojjar du elr , den skadan som gör jävligt ont väldigt ofta. .. . . .
Det sa SMACK så hade han beställt röntgen bilder & utlåtande fr sjukhuset som ja varit å röntkat både rygg å handled. Ska dit på måndag igen ...ska bli spännande å se vad ha nsäger om bilderna å om han kan hjälpa mej ...alltså kan han hjälpa mej med handleden ....då kommer ja börja gråta av lycka för det är så jobbigt å inte kunna göra det man vill.... å ja kanske kan göra saker med ryggen å SLIPA  jag älskar å slipa möbler....kanske kan ja göra det utan inflammationer i handled, axlar å rygg nu ........tänk om det blir bra?....ja får inte hoppas för mkt bara

jo föresten ...ha sa även att hela ryggen är sne både här å där ....3 ställer som det är såkallade brytpunkter på....

Hoppas jag är bättre imorgon .... nu känns det igentligen inte som nån direkt förbättring ..men vadå ....mörbultat å masserad 45 minuter ...kanske inte konstigt att det gör ont ...


HAHAHA osså  kastat rakt i fejjan .... OJojoooj ...mmm  du har gått med det här ett ag va ? ...hahaha jo det är lixom Jag i ett nötskal ...gå med "det" ett tag .....det var grymt pinsamt att erkänna att det var ca 7år sen ja skada handleden & att jag var 14 år när dom upptäkte scoliosen å att ja har hafft problem i så många år utan att gå iväg ....jaja men ja gick idag jhu!!!



förmodligen jävligt jobbig läsning för er men dont read it isåfall.
Eftersom detta är mer som min lilla dagbok elr va ja ska säga så kanske inte vokabuläret & stavning samt grammatiK blir den bästa ........

Sista dagen på MammaLedigheten

Imorgon börjar alvaret igen. Den 10augusti 2007 gick jag på sjukskrivning pga foglossning. Den 18 november kom lillprinsen & nu har det redan gått 9 månader på hans liv.
Nu är det Henriks tur att va hemma å mysa med Liam å Liams får mysa extra mkt med pappz när hans mammz sitter i skolbänken & blir beläst.



Imorgon ska dock LIam inte vara hemma med sin far eftersom han inte är pappaledig förän till veckan.
Liam åker till sin morfar & Bmormor imorgonmedans jag är i skolan (10-15).


Önska mej lycka till inför morgondagen

Idag känner jag mej så här ......





Tänk att man kan vara så trött så trött vissa dagar !!!
UTBRÄND!!


ZZZzzzzzz


Vad tycker ni?

Idag tog jag, Liam, Sara, Julia & Lea oss en tur till ikea.
Tänkte det kunde pigga upp med lite nya gardiner i
vardagsrummet. Har haft väldigt sommriga gula gardiner
med fina blommor på. Nu ville jag har lite mörka höstiga
murriga gardiner utan blommor på.
Så när vi väl kom hem dundra jag rätt ner i kassarna &
började härja. Resultatet blev jag mkt nöjd med!!
Tyvärr var det svårt att få bra bilder nu & några "före" bilder
blev det icke för batterierna i kameran va slut.





Det är faktiskt väldigt orättvisa bilder för i verkligheten är det mkt mkt mysigare
med massa levande ljus lite överallt & grejjer!!!


Imorgon tänkte jag hälsa på min kära syster en sväng.
Sen blev jag lite peppad till att fortsätta grejja klart
i vardagsrummet, det ska upp ett nytt skynke vid tvbänken
& nya kuddfodral till kuddarna i soffan SEN är det klart!!

********


Borde sova

igentligen, men man ska ta sej för oxå.
Blev sittnas här istället. har varit en tråkig dag idag.....
Åkte en sväng till ö&b med sabina annars har det inte hänt mkt inte. har ju fan inte funkat å gå ut heller när regnet bara öser ner hela hela tin !!!

Var in på hemnet.se & hittad eett jättemysigt hus i segmon . det var renoveringsprojekt men det var ändå jättejättemysigt...blev sugen på å äga ett hus med en egen trädgård.....får se hur det blir med allt det där.....tycker det var fint bara!!!

imorgon ...  vet ej vad som händer. . . . . nånting hoppas jag ju på .

Är litte sugen på att åka ut å kika lite efter svamp nån dag ....blir til lhäljen skulle jag tro, nån som ska med ? *hihi* ..
Liam diggar att plocka svamp ...elr ja, rättare sagt att sitta med far sin på 4hjulingen å köra runt på morsan så hon får hoppa av & på för att plocka å leta .

skulle varit rally här ute på vägen på fredag men det blev tydligen inställt ...jäjä så kan det gå .


nattinatti


Höst

Idag har ja en riktig höstkänsla i kroppen...var till&med tvungen att tända lamporna för att se något överhuvudtaget förut.

Liam ligger ute & sover som vanligt...dock under tak för jäklar vad det har regnat!!!

Har lite skrivkramp ....hmmm
Nedräkningen har börjatp å alvar nu......på tisdag börjar jag plugga....hur känns det ?

1. Ångest
 Har varit hemma i 1 år nu ungefär. 1 år är lång tid. man blir lite folkskygg! & "jobb/plugg ångest får jag nog alltid efter en tids ledighet. har varit hemma 9 månader med Liam & resten med en foglossning som kunde tråka ihjäl mej. Dels är jag ingen människa som sitter på rava & tittar på tv hela dagarna...ne jag vill röra på mej, göra lite nytta vilket inte gick alls bra med foglossning. Men självklart kan jag ju inte förneka att det var bra mysigt att kliva ur sängen tända en brasa i kaminen & traska tillbaka ner i varma sängen & sova några timmar till *fniss*.
Sen kom Liam & det har varit både bra & dåliga dagarn med honom naturligtvis,, nog sagt om det hahaha.... de flesta av er som läser min blogg har barn själva & vet vad det innebär så ..... 

2. Vihooooooo
Äntligen ska jag sätta igång å plugga igen. komma ett steg närmare slutet p ådessa 6 terminer. Äntligen ska jag få komma ut till det "vanliga" livet igen.... för ärligt talat, visst det är mysigt & kul å blablabla att vara hemma & vara mammaledig....missförstå mej ICKE här nu för jag kan tycka det har varit lite tråkigt att vara "bara mamma"....man har ju  inte mkt annat å prata om än barn ...... det händer inte mkt annat i vardan så klart det inte finns mkt annat att prata om ..... jobbar man elr går i skolan så får man en lite paus fr  det där & uppskattar det ännu mer när man kommer hem sen.   Jag älskar Liam SÅKLART & längtar redan tills vi ska ha en till liten bebis men det ska bli skönt att få tillbaka lite av det sociala livet igen !!!!

3. Henrik ska va hemmapappa
Det blir kul för henrik att få va hemma själv med Liam om dagarna. Tror det där är asnyttigt .... att även henrik får vara lika nära Liam som jag har varit. Det blir ju inte samma sak när vi är alla 3. Liam & henrik är ensamma nångång ibland med inte så mkt som det kommer bli nu när jag ska börja plugga. Hellt övertygad om att det är nyttigt både för Liam & Henrik!


Hoppas väl på inga missförstånd i&med detta blogginlägg....man vet ju aldrig folk tolkar ju saker & ting liiiiite konstigt ibland. 
Kort & gott kan jag väl säga som så att .....jag älskar att vara mammaledig & jag älskar att jobba




DamsugarLiam



Liam försöker hålla sej fast vid damsugaren som är på & blåser
storm.

kommundatorer....

i en värld för sej. Jag kommer aldrig i hela mitt liv ta en kommundator på avbetalning.....okej om det finns något måndagsexemplar här & där men i stort sett ALLA datorer ....hur kan dom misslyckas på detta sätt.

Var hos Annika häromdagen för att hon hade strul med måndagsexemplaret, jag okej utan virusprogram blir vilken dator som helst ur gängorna. men dom fixa jhu det där.....dom installerade om hela skiten & så var det den lilla detaljen med grafikkortet.....själva grafikkortet i dessa datorerna verkar för det första vara gjort av konrflakes elr dyl. Drivrutinerna är en soppa med trasigt glas....det bara förstör allt!!!
Kommer ihåg när min vän malin var här med sitt måndagsex samma sak med grafikkortet ...... när det väl spottar igång så finns det fan inga drivrutiner som funkar som dom ska .......
Men ingen fara på taket annika ....nya drivrutiner finns redan på min dator här, jag ska överlista den jäveln !!!

**************

Liam han vaknarn u mer före tuppen på mornarna. mellan kl 6-7 då är våran lilla gosse redo för dagen....eeh naj det är han verkligen inte jag ljög . han är astrött men alldeles för nyfiken på världen för att vilja sova. Imorse var ja som en zombi som alltid vid den tiden ....sprang in i hans rumt, dutta i nappen & sprang å la mej.... samma en hel massa gånger tills lilla trollet gav upp & somnade en 45min..... då var vi mer redo både han & jag för dagen.
Jag tror det där måste vara någon slags pakt alla barn ingått i....väck föräldrarna så kan vi somna om igen.....han orkar inte värst länge förän han ska sova igen i ca 3 timmar.

**************

Idag: ska jag träffa min goa vän Maria. Vetinte vad det blir, kanske tar en tur med henne på ikea. strosa runt lite sucktandes efter alla grejjer som man inte har råd att köpa den här tiden på månaden. Men det är alltid kul träffa Maria & det är trevlig med en promenad oxå *fniss* ....tillåter inte vädret en promenad ute i naturen så får man hitta andra lösningar & då är ikea faktiskt perfekt.
MÅLA HUSET HÄLJEN......jo det är sen länge planerat att huset ska målas denna häljen, men vädrets makter får lixom bestämma detta....hade så otroligt gärna velat åka till segmond på rockfestivalen. Men men det får bli rockfestival här hemma efter målandet....tror inte det blir riktigt lika mkt folk som i segmond men....jaja.
Det finns fan inge roligare än att gå på sånna tillställningar, träffa alla folk som man inte sett på 100år....fanfanfan!!!


Nu ska ja försöka göra nån nytta innan Liam vaknar

Söndag

Fredan hälsade jag & Liam på sara & Lea. Vi tog en promenad ner till affären & handlade fikabröd. Har inte träffat henne så mkt på ett tag....blir ju så under semestern & allt, dom har varit iväg å vi har haft å gjort. vi hade massor å stri om!!
Man längtar så till sommaren men det är allt gött när vardagen börjar bli som vanligt igen.
På kvällen var jag & klippte mej, färgade håret å blev jävligt snygg  *fniss*
Jag & Henrik mös oss med en film, drack öl & vin å mummsa godis.

i häljen.... Igår var jag, Liam & Rolf in till syrran som fortfarande ligger på csk. Hon har komit upp på avd nu iallafall så det var lite lättare att ta med Liam som självklart skulle charma alla tanter i vita rockar. Det är alltid fest när Liam ska med Rolf till sin moster. Massa godis & saft blir det alltid ....jaja nångång då & då gör väl inget.

Nyttiga söndag. Idag har Liam varit hos Bonusmormor & morfar några timmar. Jag & Henrik skulle ha varit och plockat svamp med LIam men det regnar ju så.....finns fler dagar. Vi bestämde oss för att åka in till stan istället.
Eftersom vi skulle kuta in & ut lite överallt så var det bättre att Lämna Liam hemma....blir ju så jäkla drygt & tråkigt för honom att följa med i alla affärer.....När vi hämtade honom verkade det verkligen inte som det gått någon nöd på han inte  *hahaha* mer på mormor & morfar kanske *fniss*......Liam har en tendens till att ALDRIG vara stilla.






Nya kort på Busfröet


MysPys i soffan



Det är asKul att titta på när pappa spelar tvSpel



Kooooncentration

Som på Rutin

Idag är det onsdag & det börjar gå på rutin nu att jag sätter mej
ner med kaffekoppen i högsta hugg framför bloggen när Liam
lagt sej för att få sin skönhetssömn.


Igår var trots det gråa vädret en underbar dag. Malin kom & gjorde
mej & Liam sällskap på en promenad efter det så käka vi massa
glass i stora kaloriLass ......men vadå vi hade ju faktiskt varit ut & gått ....
kanske inte powerwalkat med kroppen men däremot med käften *fniss*
Efter en jättejätte trevlig eftermiddag så skulle malin åka hem till sin gubbe
& jag invänta min som skulle få en gorme middag bestående av blodpudding,
Han & LIam fullkomligt älskar blodpudding.....jag däremot petar väl i mej en
& annan å ser glad ut att jag käkat någon annan blod.
har man ett blodvärde på minst 140 eller som dom sa på labb , 
du har blod som en hel häst,,, då känner ja inte att ja behöver peta i mej för
mkt i onödan....finns ju lixom ingen mening.

Tog faktiskt ytterligare en promenad igårkväll med Liam. Har har varit rastlös & lite gnällig
nu ett par dagar.....jag tror att det beror på att han börjat kunna stå själv nu & han vill så mkt mer ..
han vill kunna släppa taget & gå SJÄLV men det går inte & han blir rädd vilket i sin tur leder till
en gnällig unge. Men i vagnen går det oftast bra, det händer lite mer saker runt omkring oxå...
en fågel som flyger där, ett träd som vajjar, en ko som råmar ......o så spännande.
Men när vi kom hem hoppade vi i plurret, jag & Liam ....det var aslänge sen ja bada med
han i badkaret nu vilket han fullkomligen älskar.!! 

SYRRAN
Ska jag & Liam nog åka in & hälsa på idag.... förhoppningsvis kommer
hon upp på avd idag. Jag kan berätta för er om att ha med en hyperaktiv 8,5månaders bebis
in på en intensiv vårds avdelning ..... det är ungefär 2 miljoner sladdar överallt därinne & Liam
älskar allt man kan dra i ...... jag var dösvett efter 5minuter....
Hoppas hon mår bättre idag !!!  Tror att Lille Liam gossen kan ge henne kraft att bli bättre fortare
faktiskt.

Henriks tur med magsjukan !!!   
han var verkligen assnäll mot mej när jag hade magsjukan....sprang å hämta både det
ena & det andra & va jättensäll fast ja ja var sur & trodde att ja skulle dö.
Så ,  nu är det bara å springa rava av sej.....ja måste ju behandla han som han behandla mej jhu!!!







Seg Tisdag

HejHopp.
Tisdag var det idag & regnar å blåser gör det !
Var nyss till postlådan & det är inte speciellt
lockande att vara ute i onödan.
Blivit sittnas här nu på förmidagarna när Liam sover.
Eftersom han varit så trött så vill ja görna inte stöka på för mkt här
hemma så han vaknar ..... vet att det är fel men ibland måste man
göra undantag & faktiskt vara lite tyst.

Satt & skulle beställa kläder på hm.com men i stort sett alla de kläder
jag beställt var lsut på lager fram tills september.....
ska ta & åka in till bergvik istället och kolla om dom kanske hänger där

å va seg jag är idag.  varken jag elr Liam kände värst mkt för att kliva
ur sängen. veti nte riktigt hur dagen ser ut idag.
min kära vän M är nog kanske påväg ut hit en sväng sen
men jag vet inte om hon kanske ligger & sover för jag har inte hört
något fr henne än.

Rolf ringde nyss & berättade att syrran har blodförgiftning så nu får hon
medicin & ska ligga kvar på iva tills imorgon, efter det bär det av upp till avd 9
som hon brukar ligga på. Hon piggnar nog på sej snart men det tar på krafterna
& ha en sån infektion i kroppen ...hujja ....hon var inte pigg igår när vi var där ....ojojoj


tack Nathali för styrkekramen!!







Magsjukans Offer

I våran familj har magsjukan härjat fritt nu under ett par veckors tid.        
För oss som i annat fall är unga, friska & utan andra större problem blir
ju en sån här smäll inte så hård. MEN då har vi dom stackars barnen &
ramförallt dom redan sjuka människorna som drabbas. Börjar med       
Liam som blev sjuk i onsdas & efter det har varit trött & gnällig om         
vartannat. Han har ingen matlust fortfarande & idag är det måndag.        
I lördas hämtade ambulansen min syster. Igår blev hon körd till             
intensiven för nedsövning eftersom hon är så dålig & hennes kropp       
orkar inte med att vara "vaken" längre.

Konstigt efter 8 år av hopp & förtvivlan och ambulansturer hit & dit
så blir man lika orolig varje gång,man vänjer sej aldrig. Det som
snurrar i min skalle nu är att många av hennes värden är superdåliga,
vilket gör en nedsövning mer komplicerad. Känns ju alltid som det
kan vara riskabelt att söva någon.

Ja hur som helst så är det riktigt tråkigt, hon har varit så pigg nu ett tag.
till & med orkat köra bil som hon inte gjort på åratal, ätit lite mat, solat
& umgåts med mej & Liam.

Händer annars......
Plockat mer svamp...var inte ute så länge, 
börja regna å Liams matklocka skulle snart ringa men är inte det skönt??
Jag menar,,, förr när man kanske var ute timme efter timme...                        
man var hellt slut för inte kunde man vara klok &                                               
bara vara ute lite grann nångång ....Nu, nu kan man inte härja                        
runt 10 timmar i sträck.. man har ett barn att tänka                                            
på som behöver mat, sömn & lite lugn & ro ........ jag trivs med det!!               
Förr la jag all energi på alla andra människor....                                                 
man får sällan mkt tillbaka tyvärr                                                                            
(drar inte alla över en kam för undantag finns alltid).                                          
Nu är det Liam som står först i kön & han är bra på att ge tillbaka........         


Idag.....ska jag förmodligen åka in till syrran för förhoppningsvis kan dom väcka henne redan idag..... jag & rolf ska åka in




RSS 2.0